Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z fasolką i pieczarkami w śmietanie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 450 g
filet z kurczaka 300 g
pieczarki 300 g
cebula
marchewka ugotowana
śmietana 330 g
masło do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
oregano świeże
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z fasolką i pieczarkami w śmietanie

Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i Kucharkiem i smażymy na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na maśle. Cebulę kroimy w piórka i również smażymy na maśle. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, osączamy. Marchewkę kroimy w kostkę. Kurczaka, pieczarki, cebulę, marchewkę i fasolkę przekładamy do garnka, dodajemy śmietanę, świeże listki oregano, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem ziołowym, dusimy około 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 21.04.2012 14:50
super
olkaaa 21.04.2012 14:50
super
elaa 21.04.2012 11:35
świetne połączenie
Dorota59 20.04.2012 17:42
brzmi smacznie
przemek20008 18.04.2012 23:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak