Sposób przygotowania

OPIS
Fasole zalewamy zimną wodą, aby napęczniała ( najlepiej zostawić na całą noc we wodzie ).
Kości z karczku wkładamy do garnka razem z napęczniałą fasolą i zalewamy wodą. Dodajemy kostki rosołowe, sól, pieprz i całość gotujemy. Gdy mięso na kościach będzie miękkie, to wyciągamy kości, a fasole gotujemy do miękkości.
Obieramy mięso z kości, kiełbasę kroimy w kostkę i razem z mięsem przekładamy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem, dodając sól, pieprz i ostrą paprykę. Mięso i kiełbasę podsmażamy.
Gdy fasola będzie miękka to odlewamy wywaru tylko tyle, żeby fasola była zakryta. Do fasoli dodajemy podsmażoną kiełbasę z mięsem i koncentrat. Mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i ostrą papryką. Możemy dodać trochę śmietanki.
Tak przyrządzoną fasolę możemy podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ale pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    lubię fasolkę po bretońsku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    asia1985

    lubię....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pycha jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    uwielbiam fasolka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pyszne jedzonko :-)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo rzadko gotuję taką fasolkę a bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię fasolkę po bretońsku
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !