Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka selerowo-kapuściana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
seler w paskach 1 słoik
czosnek 3 ząbki
cebula biała 2
jabłka 2
pieprz do smaku
sól do smaku
marchew 1
oliwa 2 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: surówka selerowo-kapuściana

cebulę i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce- jarzynówce. Kapustę kiszoną odsączamy i troszkę ją należy pokroić. Seler odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników. Czosnek obieramy i przecieramy przez praskę. Na koniec do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobinką cukru. Dodajemy również dwie łyżki oliwy. Wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.03.2013 20:46
rewelacyjne!!!
Pietruszka 10.10.2012 18:12
super
Fiffi 25.07.2012 21:07
lubię takie surówki, pycha
Emiliozo 29.06.2012 07:30
smaczne połączenie
wiola333 01.06.2012 14:41
mniam
cukiereczek 24.05.2012 10:33
pycha
Mariusz10 10.05.2012 15:36
fajna
Pajecznik 07.05.2012 14:08
fajny przepis na urozmaicenie kapusty kiszonej
Norgiusz 03.05.2012 10:17
fajna
caralajna 28.04.2012 22:08
witaminki to lubię
mariel78 28.04.2012 20:23
pyszna
kate.500 25.04.2012 08:11
pycha
pacpaw 21.04.2012 15:37
niezła
EWI 20.04.2012 08:51
mniam
MagdaXXX 19.04.2012 20:59
musi być pyszna
Betka 18.04.2012 17:53
w sam raz do obiadu z kotletem w roli głównej;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak