Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki schabowe w sosie z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1/2 szt
papryka czerwona 1/3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion wołowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bitki schabowe w sosie z papryką

Schab koimy na plastry, rozbijamy lekko tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kawałki schabu obtaczamy w mące, szybko podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka.

Na patelni (na tłuszczu po mięsie) podsmażamy przez chwilę cebulę i paprykę. Dodajemy do mięsa.

Do garnka z mięsem i warzywami wlewamy około 600ml wody, dodajemy bulion w kostce. Mieszamy, dodajemy mieloną paprykę ostrą Prymat - wg uznania. Jeśli lubimy, możemy dodać też suszony koperek. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Całość dusimy pod przykryciem 30-40 minut, aż mięso zmięknie.

Mięso wykładamy, powstały sos zagęszczamy około 100ml wody z łyżką mąki, (dolewamy stopniowo) cały czas mieszając.

Podawać z ziemniaczkami :)

Smacznego :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 23.04.2012 12:51
\swietny obiad:)))
ronald88 21.04.2012 14:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak