Sposób przygotowania

Migdały tarte namoczyć w 1/4 szklanki wody przez około 1 godzinę. Całość zmiksować na gładką masę, bez grudek robotem kuchennym. W teflonowym rondelku zagotować 1/2 szklanki wody z cukrem, gdy cukier się rozpuści dodać masę migdałową. Na małym ogniu gotować 3 minuty i mieszać, aby nie było grudek. Następnie dodać masło i kurkumę (lub inny barwnik spożywczy). Gotować kolejne 3 minuty. Zdjąć z gazu i przelać do salaterki. Schłodzić. Smacznego.



Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię chałwę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    nigdy nie wiedziałam jak zrobić chałwę... na pewno wypróbuję przepisik !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    super przepis :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jak dla mnie -rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    świetny deser
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyśmienita
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    rewelacyjna moja ulubiona!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    kupnej nie jadam ale taka chętnie się poczęstuje
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nawet nie myślałam żeby samej zrobić chałwę, a tu proszę taki przepis!brawo!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubię chałwę, nie wpadłbym na taki pomysł. Pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo lubię chałwę
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    chałwy jeszcze nie robiłam;) Świetny przepis!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    w domu chałwy nie robiłam,ładny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    oo mniam :) zjadłabym :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    coś pysznego muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo apetyczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    ciekawy jestem smaku takiej domowej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pewnie kiedyś taką zrobię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    nigdy nie jadłam takiej domowej,muszę kiedyś spróbować zrobic
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    musi być pyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    z przyjemnością skorzystam z przepisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !