Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki mięsno- paprykowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonka indycza 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
pietruszka 1/2 pęczka
czosnek 2-3 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
papryka mielona
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki mięsno- paprykowe

Papryki i cebule drobno kroimy- dodajemy do mięsa.
Dodajemy jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną pietruszkę, przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy.
Masę nakładamy do foremek na babeczki i wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni- pieczemy około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 09.08.2012 16:18
muszą być pyszne!
caralajna 26.06.2012 08:43
pysznie wygląda
koala 21.06.2012 19:39
przepyszne te mięsne babeczki (:
Renata16 12.05.2012 14:56
to jest super
kasienka23 23.04.2012 20:27
ładnie się prezentują :)
Haneczka1 19.04.2012 12:58
wyglądają apetycznie :)
A_gucha 18.04.2012 17:19
ta potrawa raczej do szybkich nie należy, skoro tyle j trzeba pieec...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak