Sposób przygotowania

wszystkie warzywa obierz, opłucz. Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce. Cebulę posiekaj i wrzuć do rondla z rozgrzanym olejem i mieszaj cały czas aż się zeszkli. Potem dodaj pozostałe starte na tarce warzywa. Zwiększ płomień i chwilę smaż. Obsmażone warzywa podlej niepełną szklanką wody. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Duś około 5 minut. koncentrat rozrób z odrobiną wody, papryką i jarzynką. Przełóż do warzyw i dokładnie wymieszaj. Dopraw sola i pieprzem. Wlej sok z cytryny, wymieszaj i gotuj niezbyt długo, by warzywa nie były zbyt miękkie. Rybę opłucz, osusz i pokrój na kawałki dowolnej wielkości, posól i popieprz. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim rybę obtoczoną w jajku i mące na złoty kolor. W salaterce układaj warstwami: ryba, porcja warzyw. Ryba najlepsza jest na drugi dzień.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !