Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka duszona w plastrach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
mąka
olej do smażenia
śmietana 150 g
karkówka 70 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka duszona w plastrach

Kroki postępowania

1
karkówkę tniemy na 1-1,5 cm plastry, każdy oprószamy kucharkiem i pieprzem oraz posypujemy odrobiną maki z każdej strony, wkładamy na rozgrzany tluszcz
Krok 1 - karkówka duszona w plastrach foto
2
obsmażamy z obydwu stron, następnie zakrywamy pokrywką i dusimy około 30 minut, po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy jeszcze 15 minut
Krok 2 - karkówka duszona w plastrach foto
3
po tym czasie całość zalewamy śmietaną doprawiamy do smaku i parujemy okolo 5 minut
Krok 3 - karkówka duszona w plastrach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.07.2012 16:27
wręcz uwielbiam
ziutula
ziutula 19.04.2012 13:00
na obiad jest idealna...
Misiabe 19.04.2012 11:19
uwielbiam taką karkówkę!!
Anna146 19.04.2012 00:05
coś pysznego!
misia53 18.04.2012 17:33
bardzo smaczne i z reguły bardzo kaloryczne .... ale cóż.....tak już jest , coś za coś....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak