Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy \"Matias\" 6 szt
cebula 2 szt
ziemniaki 6 szt
majonez
marchewki 3 szt
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynką

Filety namoczyć, drobno pokroić i ułożyć na dnie miski. Na to wyłożyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Mrachew wraz z Ziemniakami ugotować w mundurkach, ostudzić. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wyłożyć na cebulkę. Posmarować grubą warstwą majonezu. Marchew obrać, zetrzeć na grubych oczkach, wyłożyć na majonez. Na to na dużych oczkach zetrzeć białka. Wierzch posypać żółtkami startymi na tarce o małych oczkach, tak, aby powstała "pierzynka".

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.02.2014 19:58
uwielbiam takie śledziki :)
RenataZ-et 01.02.2014 20:21
pyszne śledziki
Iwusia 26.06.2013 23:22
ale mi smaka narobiłaś :]
gosia56 01.01.2013 20:36
lubię taką sałatkę.
Juleczka20 15.07.2012 19:06
jadłam kiedyś pyszne:)
Jodaj 08.05.2012 08:00
mm..pycha
misia53 18.04.2012 21:12
takie śledzie to jest gratka ,bo zrobiła czekoladka...
motylwe 18.04.2012 17:18
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak