Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć i pokroić w cienkie paski,z podanych składników przygotować marynatę i zalać nią mięso odstawić na pół godziny,makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu osączyć i pokroić na 4 części,pieczarki i dymkę pokroić w plasterki,czosnek posiekać,obraną i umytą marchew zetrzeć na tarce jarzynowej,w woku rozgrzać olej i podsmażyć na nim grzyby wyłożyć je na talerz po przesmażeniu,wok oczyścić rozgrzać ponownie olej wrzucić mięso podsmażyć do momentu aż zmieni kolor,wrzucić podsmażone grzyby,warzywa i osączony makaron delikatnie wymieszać dusić ok.minuty i potem wlać sos,dokładnie wymieszać i podawać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !