Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka Croque Monsieur

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ostra musztarda
ser 6 plasterków
szynka 6 plasterków
jajko 5 szt
sól 1/2 łyżeczki
mleko 80 ml
starty ser 4 łyżki
chleb czerstwy 6 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka Croque Monsieur

Każdą kromkę posmarować musztarda, położyć se4r, szynkę i chleb. Przeciąć tak, aby powstał trójkąt. Umieścić na natłuszczonej blasze (bez zbytniego luzu). Roztrzepać jajka z solą i mlekiem, wylać na kanapki. Przykryć folią. Włożyć na noc do lodówki. Na drugi dzień chleb posypać startym serem, piec ok. 25 min w temp. 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.09.2013 23:19
ślinka cieknie na sam widok
RenataZ-et 10.01.2013 20:14
bardzo podoba mi się ten pomysł :)
czekoladka_m 12.08.2012 12:50
nie, nic się nie rozwala;) pieczemy je w tym samym naczyniu, w którym były zalane masą. Po upieczeniu jest chrupiący jak tosty
IZABELA29 12.08.2012 09:30
czy chleb się nierozwala po tym namoczeniu
eeee 07.08.2012 11:21
pyszna
agam26 02.08.2012 13:59
wygląda pysznie
agam26 02.08.2012 13:59
wygląda pysznie
cooleczka 18.04.2012 20:56
do wypróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak