Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki wołowo-drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe 30 dag
mięso wołowe bez kości 20 dag
jaja 4
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 5 ząbków
Bułka tarta klasyczna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki wołowo-drobiowe

Mięso wołowe i drobiowe przekręcamy przez maszynkę. Do mięsa dodajemy 3 jaja, zioła prowansalskie, paprykę ostrą, oregano, sól, pieprz a także przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni.Rozbijamy 1 jajko. Z wyrobionego farszu formujemy malutkie kuleczki, moczymy je najpierw w jajku a potem obtaczamy w bułce tartej. Kładziemy na rozgrzaną patelnię. smażymy na niewielkim ogniu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 21.03.2013 22:10
znakomite kotleciki
wlicka 20.03.2013 11:50
mm super!;)
Bernadeta1 18.02.2013 14:07
lubię takie mielone
Ewelina47 17.06.2012 20:59
pyszne kotleciki
cukiereczek 09.06.2012 08:03
lubię
Emiliozo 26.04.2012 07:30
lubię takie
Izabela/bella81 24.04.2012 10:03
pyszne
olkaaa 23.04.2012 20:34
extra
Katarzyna54 19.04.2012 09:17
fajne
Betka 19.04.2012 01:02
mniam;)
Betka 19.04.2012 01:01
mniam;)
EWI 18.04.2012 15:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak