Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNICZEK PRZEKŁADANY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 8 szt
cukier 2 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda 4 łyżki
Masa serowa
ser 1,5 kg
margaryna 20 dag
cukier 1 szkl
jaja 6 szt
rodzynki 25 dag
olejek cytrynowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SERNICZEK PRZEKŁADANY

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy białka, Do żółtek wlewamy wrzącą wodę i mieszamy. Później deo białek stopniowo wlewamy żółtek i ubijamy razem. Następnie wsypujemy cukier i miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek i delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy. Biszkopt dzielimy na pól po ostudzeniu.
MASA SEROWA
Białka ubijamy na sztywno. I wszystkie składniki mieszamy razem. Dzielimy na 2 części.
POLEWA
1 szklanka cukru
2 łyżki kakao
1i1/2 szklanka wody
pól szklanki mleka
1/4 margaryny
Wszystkie składniki wkładamy do garnka i na ogień gotujemy do zawrzenia.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
biszkopt - polewa - ser - polewa - biszkopt - polewa- ser Wszystko razem pieczemy około godziny
Ja po wierzchu też polałam polewą i posypałam wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 18.04.2012 20:04
dość apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak