Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy białka, Do żółtek wlewamy wrzącą wodę i mieszamy. Później deo białek stopniowo wlewamy żółtek i ubijamy razem. Następnie wsypujemy cukier i miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek i delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy. Biszkopt dzielimy na pól po ostudzeniu.
MASA SEROWA
Białka ubijamy na sztywno. I wszystkie składniki mieszamy razem. Dzielimy na 2 części.
POLEWA
1 szklanka cukru
2 łyżki kakao
1i1/2 szklanka wody
pól szklanki mleka
1/4 margaryny
Wszystkie składniki wkładamy do garnka i na ogień gotujemy do zawrzenia.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
biszkopt - polewa - ser - polewa - biszkopt - polewa- ser Wszystko razem pieczemy około godziny
Ja po wierzchu też polałam polewą i posypałam wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dość apetyczny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !