Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę 1 litr na 100 gram makaronu.Solimy.Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy stopniowo makaron i gotujemy ok 5-10 minut na wolnym ogniu.Przelewamy chłodną wodą.Smażymy śmietanę: na patelnię wylewamy 3 szklanki śmietany i pozostawiamy do wrzenia raz po raz mieszając.Gdy zmieni barwę na złota i zacznie się brylić mieszamy cały czas i zdejmujemy z gazu.Makaron podajemy z białym serem, smażoną śmietaną i cukrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis musze sprobowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Szybko i smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !