Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z cebulą warstwowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź staropolski po wiejsku 1 kg
cebula 6 szt
olej 3 łyżki
cukier 3 łyżki
pieprz 1 łyżeczka
jogurt 1 szkl.
majonez 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z cebulą warstwowa

Śledzie pokroić w kostkę. Następnie cebulę pokroić w piórka i sparzyć. Jak ostygnie cebula, dodać do niej 3 łyżki oleju, 3 łyżki cukru oraz łyżeczkę pieprzu. Odstawić na ok pół godziny. Jogurt z majonezem wymieszać razem. Taki wymieszany sos wlać do cebuli. Następnie wykładać na misce najpierw cebula, potem śledzie, zaś cebula i na to śledzie. Ułożyć tyle warstw ile wyjdzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 14.08.2012 12:10
fajna sałateczka
Emiliozo 05.06.2012 21:12
smaczna
marzena06 21.05.2012 15:37
ekstra
tomek18 12.05.2012 11:12
pycha
Katarzyna56 18.04.2012 17:32
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak