Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane brokułami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
brokuły 250 g
majonez 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane brokułami

Brokuła gotuję do miękkości w lekko posolonej wodzie, odcedzam i studzę. Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram, przekrawam każde jajko na pół i wydrążam żółtka. Do miseczki przekładam wydrążone żółtka, majonez, sól i pieprz oraz ugotowane i drobno pokrojone różyczki brokuła. Wszystko razem dokładnie mieszam. Farszem napełniam połówki jajek i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 18.04.2012 11:55
uwielbiam faszerowane jaja :) Można z nimi eksperymentować !
Cukiereczek13 18.04.2012 11:53
takich jeszcze nie jadłam :)
Kekerboom 18.04.2012 11:19
super
anja3107 18.04.2012 11:04
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak