Sposób przygotowania

KREM;1 szkl. śmietany kremówki ,1 szkl. cukru pudru ,2 serki mascarpone ,2 łyżki soku z cytryny ,1 łyżeczka skórki startej z cytryny. Piekarnik rozgrzać do 175 stopni.Formę o wymiarach 25*40 cm wyłożyć papierem posmarować tłuszczem i oprószyć mąką.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać masło,cukier waniliowy,skórkę cytrynową.Do drugiej miski przesiać mąki,proszek,gałkę,cynamon i sól.Dodać do żółtek.Ubić białka dodać 2 łyżki cukru delikatnie połączyć z ciastem.Przełożyć do formy-wygładzić piec 15-20 min. Wyjąć na ściereczkę zdjąć papier oprószyć cukrem pudrem [,żeby się nie skleiła] zwinąć roladę.Zostawić do ostudzenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Mascarpone zmieszać z sokiem z cytryny i skorką.Dodać do śmietany.Posmarować masą roladę zostawiając 5 cm pustej powierzchni na końcu. Zwinąć roladę i oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam takie rolady
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam, ten krem to czysta pozeja;):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajna ta rolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !