Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany dorsz podany na kuskusie z groszkiem i z pistacjami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 szt
kuskus 1 szkl
groszek konserwowy 5 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
koperek
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany dorsz podany na kuskusie z groszkiem i z pistacjami

Z dorsza robimy 2 filety. Każdy filet doprawiamy kucharkiem . Grillujemy go na patelni grillowej. Kuskus zalewamy wrzątkiem nakrywamy-odstawiamy na ok 7 min . Następnie dodajemy łyżkę masła pistacje i groszek .Doprawiamy kucharkiem do smaku ,mieszamy .Układamy kuskus .Na kaszy kładziemy dorsza i kropimy cytryną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 09.08.2012 14:21
smaczne
Rafał10 18.04.2012 11:05
Ale taką rybkę to byśmy zjedli :)
zoldiar 18.04.2012 08:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak