Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chudy gulasz ze schabu.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
margaryna 0,5 kostki
mąka 2 łyżki
woda
majeranek
kasza 200 g
sól
schab 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Chudy gulasz ze schabu.

Mięso pokroić w kostkę i smażyć na margarynie. Przyprawić przyprawą do gulaszu, majerankiem i kucharkiem. Po podsmażeniu podlać wodą i gotować pod przykryciem. Dodać kostkę mięsną. Pod koniec zaciągnąć wodą z mąką. Podawać z kaszą ugotowaną w osolonej wodzie i z buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 29.05.2012 17:29
super !:))
Wacław 26.04.2012 09:49
pyszne i apetyczne :-)
iziona 18.04.2012 07:41
Szkoda by mi było schabu, ale gulasz apetycznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak