Sposób przygotowania

Do rondelku zagotowujemy wodę z przyprawami i cebulą dymką. Chwilę gotujemy. Do gotującej się wlewamy ocet i ponownie zagotowujemy. Marynatę studzimy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso z królika i pozostawiamy na kilka godzin w celu skruszenia. Marynowane mięso będzie miało mleczną barwę, a po przekrojeniu lekko różowy kolor. Smak z nutą kasowości dzięki obecności octu. Nie powinno się zbyt długo marynować mięsa w tej marynacie, gdyż mięso może stać się "gumowate".

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawa :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna... a królika chętnie bym zjadła :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie mam królika a do pasztetu to by mi się comber przydał.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja pasztet robię głównie z przodka i ewentualnie małych comberków (jak królik był mniejszy) Te większe idą na inne dania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Dawno nie jadłam królika, a marynata super, tylko bym z goździków zrezygnowała, bo nie mogę się do nich przekonać :-P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Ostatnio robiłam i jadłam na warsztatach kulinarnych. Moja babcia właśnie tak marynowała królika
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    a to dla mnie coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !