Sposób przygotowania

Do mleka wsypać cukier, podgrzać. Dodać pokruszone drożdże, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do mąki dodać jajka i żółtka oraz sól. Dodać wyrośnęte drożdże, ugniatając dolewać wodę. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na pół godz w ciepłe miejsce. Rozwałkować ciasto, wycinać romby o boku 5-6cm, w środku zrobic nacięcie. Przez dziurkę przepleść jeden koniec chrusta. Smażyć z obu stron na głębokim oleju 1 min. Oprószyć pudrem lub polukrować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    smak mojego dzieciństwa..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszności, dawno ich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Na drożdżach jeszcze nie robiłam, a wyglądają bardzo smacznie.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy pomysł
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny pomysł na ten chruścik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszności na talerzu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !