Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z porzeczkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1.1/4 szklanki
kefir 1.1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
olej 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
aroniia mrożona 1 garść
porzeczki mrożone 1 garść
DODATKOWO:
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z porzeczkami

Przesiać mąkę i na sucho wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia, następnie dodać jajko, olej i kefir, wszystko dokładnie ubić( ma mieć konsystencję gęstej śmietany), do gotowego ciasta dodać owoce i ostrożnie wymieszać. Patelnie nagrzać i tylko natłuścić olejem, na gorącą patelnię lać porcje ciasta takie, aby po usmażeniu były małe placuszki, smażyć na złoty kolor, podawać gorące posypane cukrem pudrem lub z dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mienta 24.04.2012 13:18
uwielbiam wszelkiego rodzaju racuchy, pancakes itp z porzeczką muszą być niesamowicie pyszne :)
przejs 18.04.2012 11:25
Jeztem fanką porzeczek :) Fajne, zdrowe , owocowe placuszki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak