Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
jajko 1 szt
czosnek marynowany 5 ząbek
pieczarki marynowane 6 szt
pietruszka 0,5 pęczek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klops

Kroki postępowania

1
Mięso mielone mieszamy z jajkiem i przyprawami.
Formujemy i układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Czosnek, pietruszkę i pieczarki siekamy i układamy na mięsie.
Krok 1 - Klops foto
2
Pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Krok 2 - Klops foto
3
Podajemy z sałatą i ziemniakami.
Smacznego :)
Krok 3 - Klops foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.05.2012 18:08
mniamm;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak