Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zajączek z jajka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
koperek 1 gałązka
ziele angielskie 2 ziarenka
Goździki całe Prymat 1 szt
ogórek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zajączek z jajka

Dolną część jajka obcinamy by stało stabilnie. Z obciętego kawałka jajka wycinamy uszy zajączka. Nacinamy nożem jajko w tych miejscach, wgdzie chcemy osadzić uszy.W otworkach umieszczamy małe kawałki jajka - (uszy). Wykałaczką w miejscach oczek robimy otworki i umwkładamy w nie ziarenka ziela angielskiego. W miejscu noska wkłądamy gożdzik. Podobnie postępujemy z wąsikami, które robimy z gałązek koperku. Zajączka usadzamy na liściu sałaty lub plasterkach ogórka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 18.04.2012 00:23
uroczy!
tom 17.04.2012 19:40
super zając
edita15 17.04.2012 19:37
super
edita15 17.04.2012 19:35
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak