Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe paprykowe z mortadeli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela paprykowa 1 szt
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
pieprz
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe paprykowe z mortadeli

Kroki postępowania

1
Mortadele kroimy na plastry takiej samej grubości ok 3 cm.
Krok 1 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
2
każdy kawałek przyprawiamy Vegetą i pieprzem z obu stron.
Krok 2 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
3
Obtaczamy w jajku dość obficie z każdej strony.
Krok 3 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
4
Następnie obtaczamy w bułce tartej z obu stron i po bokach aby całe były obtoczone.
Krok 4 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
5
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na małym ogniu na złoty kolor.
Krok 5 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto
6
Danie gotowe do podania można podawać z ostrym ketchupem lub łagodnym.
Krok 6 - Schabowe paprykowe z mortadeli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 13.05.2012 22:00
zawsze robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak