Sposób przygotowania

Mleko przelewamy z puszki do misk. Dodajemy do niego partiamy wiórki i mieszamy. Ilość wiórek podana jest orientacyjnie, musicie sami wyczuć w takiej ilości je dodać. Mleko ma oblepić wiórki, ale masa ma być dość zwarta, aby dała sie formować. Z tak przygotowanej masy lepimy kuleczki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Aby masa nie lepiła się nam do rąk,warto moczyć ręce od czasu do czasu w w wodzie. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 140 stopni - około kwadransa.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    jak w raju :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Kiedyś robiłam coś podobnego tylko wyszły mi z tego ciasteczka, ale i tak były pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    Kocham wiewiórki (:) ) kokosowe!!!! Muszę zrobić takie, bo już się nudzą słodycze na bazie mąki i masła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    bajeczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szpindorio

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !