Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy - al dente. Odcedzamy. Do miski dajemy odcedzonego z zalewy tuńczyka. Dodajemy do niego pokrojone w drobną kostkę paprykę i cebulę. Majonez mieszamy z oliwą, sokiem cytryny i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pieprzu dodajemy dość sporo. Ciepły makaron łączymy z pozostałymi składnikami i sosem majonezowym. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę możemy jeść na ciepło, zaraz po przyrządzeniu. Ja zdecydowanie wolę wersję na zimno, po odczekaniu przynajmniej godziny, aż składniki sie przegryzą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    tom

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    tom

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !