Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 150 g
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 szt
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 cytryny
oliwa 1 łyżka
szczypiorek usiekany 2 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 180 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy - al dente. Odcedzamy. Do miski dajemy odcedzonego z zalewy tuńczyka. Dodajemy do niego pokrojone w drobną kostkę paprykę i cebulę. Majonez mieszamy z oliwą, sokiem cytryny i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pieprzu dodajemy dość sporo. Ciepły makaron łączymy z pozostałymi składnikami i sosem majonezowym. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę możemy jeść na ciepło, zaraz po przyrządzeniu. Ja zdecydowanie wolę wersję na zimno, po odczekaniu przynajmniej godziny, aż składniki sie przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 17.04.2012 19:41
apetyczna
tom 17.04.2012 19:41
apetyczna
edita15 17.04.2012 19:36
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak