Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nie mięsny jeż, a raczej stadko!

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 kawałek
oliwki czarne 2 szt
pasztet 15 dag
serek topiony 15 dag
papryka 1 kawałek
zielenina do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Nie mięsny jeż, a raczej stadko!

Bagietkę kroimy ukośnie na kromeczki. Każdą z nich smarujemy pasztetem, nie oszczędzając, dość grubo. Serek, który dobrze jest chwilę przed użyciem potrzymać w zamrażalniku, przeciskamy przez praskę do czosnku, a "nitki" jakie nam wyjdą układamy na kromkach, formując z nich "kolce". Z oliwek wycinamy oczka, zaś z papryki noski. Z zieleniny przygotowujemy jeżom "trawnik" i właśnie na nim ustawiamy nasze kanapeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak