Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe pulpety w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe ok1/2 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
majeranek
koperek 2 pęczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
mąka ziemniaczna 1 łyżeczka
śmietana 22% pół szklanki
mleko
rosół z kostki 500ml
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe pulpety w sosie koperkowym

Bułkę zalać mlekiem i ostawić.Mięso wymieszać z namoczoną bułką tartą i jajkiem,doprawić solą,pieprzem i ziołami.Rosół zagotować.Z mięsa formować pulpety i obgotowywać w rosole.Koperek posiekać.Żółtka ubić ze śmietaną i przesianą mąką ziemniaczaną.Wymieszać z koprem i rosołem z pulpetów.Podgrzewać aż zgęstnieje,dodać odrobinę jarzynki i szczyptę kwasku cytrynowego.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym pulpety z sosem i podpiec ok10min w200stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.07.2012 23:24
dobre
iwa643 10.07.2010 07:56
moje dzieci takie lubia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak