Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka - z brokułami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1,5 kg
brokuł 1 duży
kozieradka mielona 2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
kolendra suszona 1 łyżka
seler - nasiona duża szczypta
olej 2 łyżki
mąka pszenna
Cebula suszona Prymat 2 łyżeczki
lubczyk 1 korzeń mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka - z brokułami

Mięso pokroić w paski i obsmażyć na rozgrzanym oleju - nie rumieniąc.
Do mięsa dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i nakryć pokrywką.
Dusić 15-20 minut. Dodać małe różyczki brokuła i dalej dusić, pod przykryciem, aż wszystko zmięknie.
W razie konieczności podlać wodą.
Gotowy gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody.
Można zabielić słodką śmietaną.

Podawać z ryżem, kaszą lub makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 25.05.2012 09:37
super
eagle 20.04.2012 12:55
Smacznie
Habibi 20.04.2012 00:06
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Rafał10 19.04.2012 13:15
Pycha ! Przyprawy wspaniałe to i smak pewnie niesamowity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak