Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka 4 łyżki
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1.5 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Białka jaj ubijamy z odrobinką soli na sztywno,pod koniec ubijania dodajemy cukier,później mąkę wymieszaną z sodą a na koniec kakao. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.04.2012 08:31
pycha
kbj31 18.04.2012 22:23
ładny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak