Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona smażona z masłem - na kwaśno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona mała główka
masło 3 łyżki
cukier
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
ocet jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona smażona z masłem - na kwaśno

Kapustę poszatkować jak najcieniej.
W szerokim rondlu (lub na dużej patelni) rozpuścić masło, wsypać kapustę, posolić i smażyć, stale mieszając, aż kapusta zmięknie.
Doprawić do smaku cukrem i pieprzem.
Skropić octem, aby nabrała wyraźnego kwaśnego smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 05.08.2012 09:11
pycha
eagle 20.04.2012 12:50
Lubimy taką kapuchę :)
Habibi 20.04.2012 00:05
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak