Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wypestkować i przepołowić. Smażyć na małym ogniu. Gdy powidła odpowiednio zgęstnieją dodać cukier i kakao. Mieszając, zagotować. Dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż się rozpuści. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 5 min na małym ogniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszne ,polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Też robię coś takiego tylko bez cukru żelującego
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię śliwki w czekoladzie więc te powidła na pewno by mi smakowały
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    nigdy nie robiłam powideł z cukrem żelującym ale z czekoladą chętnie spróbuję w tym roku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne jak domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    te powidełka są przepyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !