Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb chrupki Lavash - z sezamem i oregano

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna tortowa 1 szkl.
mąka pszenna pełnoziarnista 1/3 szkl.
biały sezam 2 łyżki
czarny sezam 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
oregano do smaku
woda 1/2 szkl.
oliwa 1/4 szkl.
olej sezamowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb chrupki Lavash - z sezamem i oregano

Wymieszać razem suche składniki. Mokre osobno połączyć i wlać do suchych.
Wyrobić (zagnieść) zwarte, ale dość miękkie ciasto.
Podzielić ciasto na kilka (6-8) kawałków.
Rozwałkować jak najcieniej i ułożyć na blaszkach wyścielonych papierem do pieczenia.
Piec w temp. 160-170*C do czasu, aż się ładnie zrumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.04.2012 00:07
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Aneta41 17.04.2012 18:19
kusi mnie żeby kiedyś spróbować zrobić taki chlebek
suzana 17.04.2012 14:44
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak