Sposób przygotowania

Wymieszać razem suche składniki. Mokre osobno połączyć i wlać do suchych.
Wyrobić (zagnieść) zwarte, ale dość miękkie ciasto.
Podzielić ciasto na kilka (6-8) kawałków.
Rozwałkować jak najcieniej i ułożyć na blaszkach wyścielonych papierem do pieczenia.
Piec w temp. 160-170*C do czasu, aż się ładnie zrumieni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    kusi mnie żeby kiedyś spróbować zrobić taki chlebek
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !