Sposób przygotowania

Z limonek otrzeć skórkę, zieloną kolendrę i liście limonki Kaffir przesiekać.
Cebulę, imbir, chili pokroić - obrać ząbki czosnku i wycisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i miksować, aż powstanie jednolita masa.

Gotową pastę curry można zapasteryzować w niewielkich sloikach lub zamrozić.
Jest super dodatkiem do dań azjatyckich - ryb, mięs, zup...
W stanie surowym można ją przechować w lodówce przez 7-10 dni.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    muszę wypróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    wygląda super
  • 0
    img_2528
    Opublikowano

    kd045

    Idealne dla mnie! ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !