Sposób przygotowania

Przygotowanie mięsa:
Mięso dokładnie mieszamy z namoczoną bułką, czosnkiem, jajkiem i przyprawami, następnie formujemy kulki z mięsa, lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju do osiągnięcia złotobrązowego odcienia.
Kotlety możemy podać z frytkami i warzywami na patelni.

Warzywa na patelni, skład:
4 marchewki
1 cebula
3 duże ziemniaki
pół puszki kukurydzy
łyżeczka wegety, pieprzu, ziół prowansalskich oraz bazyli.
2 łyżki oleju

Marchewkę oskrobać, pokroić w talarki, cebulkę obrać pokroić. Obranego ziemniaka także pokroić w miarę na cienkie plastry, żeby się odpowiednio dopiekły. Na patelnię wlać olej, wrzucić marchewkę i cebulkę, obsmażyć 5 min. Potem dodać pokrojonego w plastry ziemniaka,wedetę, zioła prowansalskie, bazylię i dusić pod przykryciem 20 min. Gdy wszystko już jest miękkie dodajemy pieprz.


500 g zakupionych mrożonych frytek wrzucamy na rozgrzany olej , smażymy około 15-20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszność
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham frytki
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Sycące jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !