Sposób przygotowania

Twarogu nie trzeba mielić, dodajemy do niego mąkę oraz wszystkie pozostałe składniki i dokładnie zagnitamy ciasto. Kiedy ma gładką konsystencję to je wałkujemy (nie bardzo cienko) i wykrawamy krążki, duże - szklanką, małe - kieliszkiem. W garnku nagrzewamy sporą ilość oleju (ok 10 cm wysokości0 i smazymy po obu stronach oponki na rumiany kolor. Kiedy wystygną posypujemy je cukrem pudrem i gotowe

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam oponki
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Dawno ich nie jadłam, a bardzo lubię i koniecznie muszę zrobić ! A może zostało Ci kilka :) ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczne.
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    wyśmienite! Chyba będzie trzeba w końcu zrobić :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !