Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mięso umyć ,osuszyć i powykrawać zbędne tłuszcze.Ja zawsze trochę tłuszczyku zostawiam,aby po uwędzeniu baleron nie był zbyt suchy.Przyprawy (oprócz soli peklowej) zagotować w 1,5 litrze wody i wystudzić.Mięso dobrze natrzeć solą peklową. Mięso ułożyć w kamionce lub mniejszym naczyniu(zależy ile sztuk robicie),zalać zimnym wywarem,przycisnąć talerzem i obciążyć.Wsadzić do lodówki albo chłodnej piwnicy i tak trzymać kilka dni.Codziennie jednak mięso w naczyniu przewracać.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dla męża mojego...
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    i dla mojego też ziutula....
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja sama z chęcią bym zjadła:}
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre takie mięsko
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    co domowe to domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    takie domowe wedliny sa najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszna szyneczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stefcia

    nie ma to jak swojej roboty wyroby
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne miesko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !