Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
ziemniaki 4 szt.
marchew 4 szt.
parmezan 150 g
sos beszamelowy 1 szkl.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Formę do zapiekania smaruję cienko olejem. Fasolkę, marchewki i ziemniaki gotuję do miękkości. Ziemniaki kroję w talarki, marchewki w plasterki, a fasolkę na trzycentymetrowe kawałki. Na dno formy żaroodpornej układam warstwę ziemniaków.
Krok 1 - Zapiekanka z fasolką szparagową foto
2
Na to dwie marchewki pokrojone w plasterki, kawałki fasolki i resztę pociętej marchewki.
Krok 2 - Zapiekanka z fasolką szparagową foto
3
Polewam sosem beszamelowym, posypuję startym parmezanem. Zapiekam w piekarniku około 20-25 minut w 200 stopniach, aż wierzch ładnie się zarumieni.
Krok 3 - Zapiekanka z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.10.2012 00:25
smaczne
kasienka23 25.07.2012 22:29
fajny przepis
owocówka 17.04.2012 12:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak