Sposób przygotowania

Buraki gotujemy, obieramy i ścieramy na tartce o drobnych oczkach. Chrzan obieramy i ścieramy na większych oczkach tarki. Wszystko wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Dodajemy sok z połowy cytryny, sól i cukier do smaku. Można dodać szczyptę kminku. Bardzo dobrze smakuję podawany ze swojskimi wyrobami mięsnymi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie ma to jak tarty własnoręcznie chrzan
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    naprawdę świetnie smakuje! robię taką samą :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna nie tylko na wielkanoc
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    uwielbiam ćwikłe...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Margaretkaw

    Nie robiłam nigdy w ten sposób ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !