Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocna ćwikła

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki czerwone 0.5 kg
korzeń chrzanu 5 dag
cukier do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna ćwikła

Buraki gotujemy, obieramy i ścieramy na tartce o drobnych oczkach. Chrzan obieramy i ścieramy na większych oczkach tarki. Wszystko wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Dodajemy sok z połowy cytryny, sól i cukier do smaku. Można dodać szczyptę kminku. Bardzo dobrze smakuję podawany ze swojskimi wyrobami mięsnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 17.08.2013 11:59
Nie robiłam nigdy w ten sposób ;)
wlicka 28.02.2013 21:56
uwielbiam ćwikłe...
MAR3STA 18.05.2012 21:23
świetna nie tylko na wielkanoc
treonina 01.05.2012 21:57
naprawdę świetnie smakuje! robię taką samą :-)
Betka 19.04.2012 01:07
mniam mniam;)
1j1o1l1a1 17.04.2012 18:49
nie ma to jak tarty własnoręcznie chrzan

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak