Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne ciasto z jabłkowo-budyniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3 szklanki
cukier 3/4 szklanki
margaryna 1 szt.
jajko 2 szt.
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 litr
jabłka 1,5 kg
budyń śmietankowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne ciasto z jabłkowo-budyniowe

Mąkę, cukier, margarynę, jaja, cukier waniliowy i proszek zagnieść i podzielić na dwie części, jedną rozwałkowac i wyłożyć na blachę. Jabłka obrać i pokroić w grubą kostkę, wyłożyć na ciasto. Ugotować budyń na mleku i gorącym zalać jabłka na blasze. Przykryć drugą rozwałkowana częścią ciasta. Nakluc widelcem. Piec 45 minut w 200 stopniach. Po wystygnieciu mozna posypac cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 18.07.2012 20:24
super
joanna43 17.06.2012 17:56
dobre
Gosia20 09.05.2012 11:38
pycha
[email protected] 02.05.2012 19:44
fajowy przepis
Natalia40 23.04.2012 20:16
pyszne
rjustysia 21.04.2012 13:03
:) rozpływa się w ustach
Wojt@s
Wojt@s 19.04.2012 13:18
extra
ewka1978 18.04.2012 11:59
Spróbuję, bo zapowiada się nieźle
banaszak1994
banaszak1994 17.04.2012 14:23
pyszotka :)
dwa pokoje z kuchnią 17.04.2012 13:44
chyba spróbuję :)
jolanta19 17.04.2012 13:26
mniam
[email protected] 17.04.2012 13:14
lubie jsblka
halina17 17.04.2012 10:10
dobre ciasto
Marko 17.04.2012 09:48
super
Hanna5 17.04.2012 08:58
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak