Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziane zieloną pastą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
rukola 1 duża garść
majonez 1 czubata łyżka
orzechy włoskie 2 szt
sól
pieprz
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziane zieloną pastą

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, odcinamy czubek skorupki. Wydrążamy żółtko i prawie całe białko- pozostawiamy tylko cienką warstwę. Żółtko dodajemy do umytej i osączonej rukoli.
Krok 1 - Jajka nadziane zieloną pastą foto
2
Dokładnie miksujemy z majonezem.
Krok 2 - Jajka nadziane zieloną pastą foto
3
Dodajemy pokrojone w drobną kostkę białka. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Jajka nadziane zieloną pastą foto
4
Przygotowaną pastą nadziewamy skorupki jajek. Posypujemy drobno posiekanymi orzechami włoskimi oraz szczypiorkiem.
Krok 4 - Jajka nadziane zieloną pastą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 24.07.2012 14:51
wspaniałości
pacpaw 26.04.2012 07:40
cudeńka
Mati13 22.04.2012 17:57
Przepiękne te jajeczka!
Sroczka 17.04.2012 11:53
Mnie również się podoba. Wspaniały pomysł.
Beatris 17.04.2012 11:34
Pięknie wygląda. Zdjęcie zachęca do jedzenia.
Katarzyna87 17.04.2012 09:21
fajnie to wygląda
dwa pokoje z kuchnią 17.04.2012 08:33
bardzo dobry pomysł!
Mysiunia 17.04.2012 08:18
jakie one są piękne! :) nie mogę wyjść z podziwu - super przepis! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak