Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej z selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 2 kawałki
kapusta pekińska 1/4 szt
rzodkiewka 3 kulki
groszek konserwowy 4 łyżki
oliwa
Musztarda francuska Prymat
koperek
ogórek kiszony 2 szt
marchewka 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej z selerem

Kapustę pekińską myjemy i kroimy w paseczki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy marchew do kapusty. Groszek odcedzamy dodajemy do sałatki. Seler kroimy w plasterki i mieszamy z resztą składników. Dodajemy pokrojona rzodkiewkę. Ogórka kroimy w kosteczkę. Robimy sos. Mieszamy 1 łyzkę musztardy z 2 łyżkami oliwy i mieszamy. Polewamy sosem sałatkę, ozdabiamy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 20.05.2012 21:20
ładnie wyglada bardzo kolorowa
ronald88 17.04.2012 09:41
super
iwa643 17.04.2012 06:43
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak