Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w czapeczkach z farszem z papryką i kukurydzą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/3
ogórek konserwowy 3/2
pomidory 3
szynka 3 plasterki
kukurydza odrobina
koperek świeży
majonez
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w czapeczkach z farszem z papryką i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Pomidorom odcinamy czubki i wydrążamy środek, Odwracamy je do góry dnem na około pół godziny, aby wyciekły soki.
Krok 1 - Pomidory w czapeczkach z farszem z papryką i kukurydzą foto
2
W tym czasie kroimy w drobną kostkę przygotowane składniki.
Krok 2 - Pomidory w czapeczkach z farszem z papryką i kukurydzą foto
3
Dodajemy soli, pieprzu wedle uznania oraz majonez. Wszystko razem mieszamy.
Krok 3 - Pomidory w czapeczkach z farszem z papryką i kukurydzą foto
4
Tak powstałym farszem napełniamy pomidory i przykrywamy je czapeczką :-)
Smacznego :)
Krok 4 - Pomidory w czapeczkach z farszem z papryką i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 04.12.2012 10:12
pycha
gosia1988 14.09.2012 21:26
fajne
Edyta10
Edyta10 10.09.2012 18:23
cudne
elficzna 09.08.2012 14:58
Mmm ale pyszność ! Wszamałabym! :)
ben-ka 08.08.2012 09:27
smaczne i bardzo dekoracyjne te pomidorki:)
Jodaj 19.06.2012 10:59
pyszniutkie :)
Betka 07.05.2012 18:32
ekstra;)
Izabela/bella81 07.05.2012 12:34
świetne!
ziutula
ziutula 27.04.2012 08:52
kusi do jedzenia pomidorek...
Dorian 18.04.2012 06:53
sliczne
Cukiereczek13 17.04.2012 23:42
No cóż, trzeba je popsuć i zjeść używając noża i widelca :)
caralajna 17.04.2012 20:59
fajne, ciekawe jak się je takie pomidory :)
Mati13 17.04.2012 10:42
fajny ten przepis
Anna146 17.04.2012 00:21
oj, skusiłabym się na takiego pomidorka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak