Sposób przygotowania

Sposób wykonania:
Mąkę siekamy z masłem dodajemy jajko, wodę oraz sól i pieprz i wszystko razem dokładnie ugniatamy. Formujemy bryłę zawijamy ją w folię i wkładamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie ciasto wałkujemy najlepiej przez folię, wykładamy przygotowane przez nas naczynie i ciasto lekko nakłuwamy widelcem. Pieczemy 10 min w temperaturze 160 stopni po czym wykładamy i nakładamy farsz. Tak przygotowaną tarte pieczemy około 30 min w tej samej temperaturze.

Farsz:
Ciasto smarujemy przecierem, układamy kawałki kurczaka. Kurczak wcześniej „przegryzł się” z solą, ostrą papryką, czosnkiem i został usmażony na patelni bez tłuszczu. Kolejno układamy ugotowane różyczki brokuła, ugotowaną fasolkę. Układamy pieczarki uprzednio podduszone na maśle oraz plastry cukini, czerwonej papryki. Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami, jogurtem z solą i czosnkiem i posypujemy startym serem. Na wierzch kładziemy plastry pomidora.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda pięknie! a pewnie smakuje jeszcze lepiej!
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    Dzięki za opinię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    Dzięki za opinię.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Dużo warzywek, to jest to co lubię najbardziej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    fajna tarta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !