Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puch truskawkowy na białkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt.
cukier 1 szkl.
truskawki 250 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
sól mała szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Puch truskawkowy na białkach

Do duzej miski utrzeć truskawki na drobnej tarce warzywnej - dosypać cukier, dolać wanilię i sok z cytryny.
Dodać białka zagrzane do temperatury pokojowej.
Piórami robota ubijać całość, na najwyższych obrotach, aż powstanie truskawkowa piana.
Przełożyć gotową piankę do pucharków i wstawić do zamrażarki na 1-2 godziny przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.04.2012 00:05
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
MagdaXXX 16.04.2012 23:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak