Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kajmakowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szkl.
cukier 1 szkl.
śmietana słodka 12% 1 szkl.
masło 82% 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kajmakowy

W szerokim rondlu zagotować wodę
- do wrzątku wsypać cukier.
Szybko wymieszać do rozpuszczenia cukru i pozostawić na ogniu, aż z płynu powstanie złocisty syrop.
Wlać śmietanę, chwilę zagotować i dodać masło.
Wymieszać i chwilkę ogrzewać.

UWAGA!
Kajmak ma bardzo wysoką temperaturę i łatwo o poważne oparzenie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 31.08.2012 10:27
bardzo przydatny przepis.
usmiech 22.06.2012 09:27
dobre
Habibi 18.04.2012 00:09
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak