Sposób przygotowania

W szerokim rondlu zagotować wodę
- do wrzątku wsypać cukier.
Szybko wymieszać do rozpuszczenia cukru i pozostawić na ogniu, aż z płynu powstanie złocisty syrop.
Wlać śmietanę, chwilę zagotować i dodać masło.
Wymieszać i chwilkę ogrzewać.

UWAGA!
Kajmak ma bardzo wysoką temperaturę i łatwo o poważne oparzenie!

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo przydatny przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !