Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w sosie do chińszczyzny :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa chińska
woda 300 ml
olej 2 łyżki
trawa cytrynowa 1 kawałek
sos chili (słodko-kwaśny)
sos śliwkowy
bambus pędy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie do chińszczyzny :

Rozrobić Fix z wodą i olejem .Zagotować .Włożyć kotleciki i bambus ,Galangal, trawę cytrynową . Dusić chwilę na małym gazie . Doprawić do smaku pastą curry , sosem śliwkowym , sosem chilli . Podawać z ryżem na sypko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 18.12.2011 23:00
ale pyszne
Małgorzata77 02.07.2011 08:08
ciekawe
Martysia 14.01.2011 19:59
Fajna alternatywa dla mielonych
Ania67 13.12.2010 21:31
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak