Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta pieczeń wołowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wołowa 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej 4 łyżki
woda 0.5 szklanki
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta pieczeń wołowa

Pieczeń wołową posól, posyp słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Włóż ją do rondla z rozgrzanym olejem. Obsmaż ją ze wszystkich stron,a gdy będzie już zarumieniona zalej ją pół szklanki wody i duś na małym ogniu obracając co jakiś czas, przekłuwaj ją widelcem, żeby w środku nie była sucha.Co jakiś czas dolewaj wody. Duś do miękkości. Potem dodaj skłóconą wodę i mąkę, mieszaj żeby nie było grudek. Gdy pieczeń będzie gotowa pokrój ją i podawaj z surówką i ziemniakami:) Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 05.10.2012 11:46
pychotka :)
krokodyl 01.07.2012 11:20
extra
Magdalena/26Mooi 16.06.2012 18:08
wspaniała
kate.500 12.06.2012 13:11
apetyczna
Rafał10 10.06.2012 20:09
uwielbiam taką pieczeń :)
koala 27.05.2012 23:44
oh jakie smaczne i soczyste mięsko !
eli82 07.05.2012 21:51
dobre
Katarzyna59 03.05.2012 15:31
pyszna
eduszo
eduszo 26.04.2012 09:44
Lubie taka wołowinke.
smile 21.04.2012 21:39
Pyszna
Renata16 21.04.2012 21:17
ale super mniam
Kas2 19.04.2012 22:01
apetyczna
Mysiunia 18.04.2012 18:51
przepyszna! :)
sunnymood 17.04.2012 21:42
Świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak